Üdvözöljük a

Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2018 December >>
KeSzeCsüSzoVa
     12
3456789
111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

ÜNNEPI ÜGYFÉLFOGADÁSI REND

2018. november 26.

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
ünnepi ügyfélfogadása az alábbiak szerint alakul:

2018. december 1. (szombat): 8:00-13:00 óra

2018. december 14. (péntek): ÜGYFÉLFOGADÁSI SZÜNET

2018. december 15. (szombat): 8:00-13:00

 

ÜNNEPI ÜGYFÉLFOGADÁSI SZÜNET:

2018. december 24-31.

 

2019. január 2-től a hagyományos ügyfélfogadási rend szerint várjuk a vállalkozásokat.

 

Megértésüket köszönjük!

 

Kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánunk!

Kamarai hírlevél feliratkozás

Kérjük, iratkozzon fel online hírlevelünkre, hogy folyamatosan értesülhessen a gazdaságot érintő változásokról, híreinkről, szakmai rendezvényeinkről és az aktuális finanszírozási lehetőségekről.

Digitális egységes piac: érvénybe léptek a határok nélküli online vásárlást lehetővé tevő új uniós szabályok

2018. december 7.

2018. december 3-án érvénybe lépett az Európai Bizottság által 2016. május 25-én előterjesztett új rendelet, amely megszünteti az indokolatlan területi alapú tartalomkorlátozást. Az uniós polgároknak már nem kell aggódniuk amiatt, hogy egy weboldal letiltja vagy átirányítja őket – vagy hitelkártyájukat – csak azért, mert más országból származnak. Bárhol is legyenek az EU területén, az interneten hozzáférhetnek majd az árukhoz és szolgáltatásokhoz.

Brexit-készültség: dokumentumok a gazdasági szereplők számára

2018. december 4.

Az Európai Bizottság oldalán különböző tárgykörökben angol, és sok esetben magyar nyelven is hasznos információk találhatók a készültséggel kapcsolatban. (adózás, vámok, ÁFA, behozatali és kiviteli engedélyek stb.)

Építőipar: változott az építőipari rezsióradíj

2018. november 29.

Az építőipari rezsióradíj 2018.  évre meghatározott, általános forgalmi adó nélküli legkisebb mértéke 3300 forint/óra. A minimális díj egyes költségnemeire vonatkozó értékeket a  Magyar Közlöny 2018/185. száma tartalmazza. A rendelet 2018. december 1-jén lép hatályba. Az építőipari rezsióradíj fogalmáról, és az aránytalanul alacsony árajánlat vizsgálatának szabályairól ide kattintva, valamint az evosz.hu oldalon olvasható tájékoztató.

Magyar Innovációs Nagydíj pályázat

2018. november 22.

A Magyar Innovációs Alapítvány – a Magyar Innovációs Szövetséggel közösen – a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal főtámogatásával, az Innovációs és Technológiai Minisztériummal, az Agrárminisztériummal és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalával együttműködve, 27. alkalommal hirdeti meg a MAGYAR INNOVÁCIÓS NAGYDÍJ pályázatot.

Vállalkozói tevékenység szüneteltetése

2018. november 19.

Az év vége közeledtével a tevékenységüket szüneteltető egyéni vállalkozóknak figyelniük kell arra, hogy mikor jár le a tevékenység szüneteltetésére nyitva álló határidő.

NAIH közlemény a kkv-kat támogató a STAR II projektről

2018. november 12.

Az Európai Unió által finanszírozott, 2018. augusztus és 2020. július között futó STAR II projekt (SupporT small And medium enterprises on the data protection Reform) célja az uniós adatvédelmi reform által érintett kis- és középvállalkozások (kkv) támogatása.

Az uniós adatvédelmi hatóságok számára összeállított specifikus iránymutatás, valamint a kkv-nak szóló kézikönyv segíti az általános adatvédelmi rendeletnek (GDPR) való megfelelést, a kérdések feltevését pedig egy e-mail alapú helpdesk szolgálja majd.

Megjelent a 2018-as TOP 100+200 kiadvány

2018. november 7.

Idén 12. alkalommal jelent meg a NAV, a KSH, a Napló, valamint a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara együttműködésében készített Veszprém megyei TOP 100+200 kiadvány.

A bemutató rendezvényen átadták a Kutatás-Fejlesztési és Innovációs Díjat, az Év Vállalkozása Díjat kis- és nagyvállalati kategóriában, valamint elismerésben részesítették a EuroSkills Budapest 2018 versenyen kiemelkedő eredményt elért megyei versenyzőket.

Vállalkozók Európai Parlamentje 2018 - Miről szavaztak a vállalkozók?

2018. november 5.

Az Európai Kereskedelmi és Iparkamarák Szövetsége (Eurochambres) a nemzeti kereskedelmi és iparkamarákkal együttműködésben 2018. október 10-én ötödik alkalommal rendezte meg a Vállalkozók Európai Parlamentje (European Parliament of Enterprises) elnevezésű rendezvényt Brüsszelben.

Frissített adózói információk - az állami adó- és vámhatósághoz történő bejelentkezés alapvető szabályai

2018. október 25.

A NAV frissítette "Az állami adó- és vámhatósághoz történő bejelentkezés alapvető szabályai" c. információs füzetét, amely hasznos információkkal szolgál az adózás rendjéről szóló 2017. évi CL. törvény alapján adóköteles tevékenységet folytatni kívánó és már folytató adózóknak.  

Nagy érdeklődés mellett lezajlott a Fogyasztóvédelmi fórum

2018. október 25.

Sok érdeklődőt vonzott a Veszprém Megyei Kormányhivatal Veszprémi Járási Hivatala és a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közös fogyasztóvédelmi fórum rendezvénye.

A rendezvényen résztvett vállalkozások és fogyasztók a jogkövető magatartáshoz kaptak hasznos tájékoztatást.

Üzleti ajánlat - Szabad munkaerőkapacitás ajánlása

2018. október 2.

A MEMFO Kft. Komárom-Esztergom megyében 18 éve működő 100%-ban magyar tulajdonú vállalkozás, amely bérmunkában összeszerelési, csomagolási, minőségbiztosítási feladatokat lát el. 12 éve végeznek autóipari elektronikai összeszerelő tevékenységet megrendelőjük, a SEWS Hungary megelégedésére, mint „Best Supplier”.
Üzletpolitikájuk változása miatt felajánlják komplett bérgyártásra kész, összesen 150 fős képzett és több éves tapasztalattal rendelkező termelő kapacitásukat, ami magába foglalja a gyártás előkészítést, gyártást, minőségellenőrzést és a termelés irányítását is.

GINOP-8.3.5-18 - Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú Hitelprogram

2018. szeptember 10.

A hitelprogram célja a gazdaságilag potenciálisan életképes, azonban finanszírozási forrásokhoz nem, vagy nem megfelelő mértékben hozzájutó mikro-, kis-, és középvállalkozások  technológiai korszerűsítése.

Szeptemberben indul a Digitális Jólét Hitelprogram

2018. szeptember 7.

2018 szeptemberétől 0%-os, legfeljebb 200 millió forint összegű uniós forrású hitelt igényelhetnek digitális fejlesztéseikhez a hazai kis- és közepes, illetve startup vállalkozások. A hitelt a Magyar Fejlesztési Bank az MFB Pontok hálózatán keresztül közvetíti a vállalkozások számára.

Gyakorlati képzőhelyként a szakképzésben - Szakképzési Fórum

2018. december 7.

2018. december 6-án Szakképzési Fórum keretében került sor Lászlóné Szép Györgyi bejegyzett, bronzjelvényes igazságügyi adó- és könyvszakértő, szakképzési és felnőttképzési szakértő előadására a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában, a „Gyakorlati képzőhelyként a szakképzésben - 2018” címmel.

Ingyenes üzleti terv és kontrolling tanácsadás

2018. december 6.

Nehézségei vannak az üzleti tervvel, nem tudja, hogyan fogjon hozzá, vagy szeretné tudni, jó úton jár-e? A vállalkozása kontrollingjában lenne szüksége segítségre?

Jelentkezzen konzultációra, tegye fel kérdéseit, és kifejezetten az Ön cégére specializáltan kaphat segítséget az INPUT program keretében.

A Veszprém Megyei Békéltető Testület tájékoztatása a 2018. év végi munkarendről

2018. november 29.

Tájékoztatjuk a Tisztelt Fogyasztókat és Vállalkozásokat, hogy a Veszprém Megyei Békéltető Testület 2018. december 4-én és december 11-én (kedden) tart még fogadónapot.

2018. december 18-án (kedden) az ügyfélfogadás szünetel.

Ipari vállalkozások versenyképességi felmérése

2018. november 27.

A kérdőíves felmérés a magyarországi iparban tevékenykedő vállalkozások, gazdasági szervezetek számára készült, és olyan kutatás részét képezi, mely a versenyképességet befolyásoló kulcstényezőket hivatott feltárni.

Tájékoztató a DUBAI EXPO2020 világkiállítás üzleti lehetőségeiről

2018. november 20.

A Dubai EXPO2020 világkiállításra 2020. október 20. és 2021. április 10. között kerül sor, melyre 25 millió látogatót várnak. Jelen állás szerint 183 ország fogja képviseltetni magát és a szűkös anyagi lehetőségekkel rendelkező államoknak jelentős forrásokat biztosítanak.

Az Expo fő témája az „Elmék összekapcsolása, a jövő építése” (Connecting Minds, Creating the Future): egy helyen összehozni különböző népeket, nyelveket és technológiákat. A központi kupolához három tematikus szárny kapcsolódik: lehetőség, fenntarthatóság és mobilitás. A világkiállítás 438 hektáros területet foglal el, naponta 130-170 ezer látogatóra számítanak.

Termékpályázat a dm Kft-nél

2018. november 16.

A dm különleges, egyedi hazai termékekkel szeretné bővíteni kínálatát: novembertől dmStart! néven termékpályázatot írt ki. A drogéria célja, hogy felkarolja az újonnan induló magyar vállalkozásokat, és még több izgalmas, innovatív terméket kínáljon polcain a vásárlóknak. 2019. január végéig lehet jelentkezni a felhívásra.

FELHÍVÁS - Felelősség a Közösségért és Környezetért Díj 2018

2018. november 9.

„Felelősség a közösségért és a környezetért” díjat a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése és a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közösen adományozza annak a Veszprém megyei társas vagy egyéni vállalkozásnak, amely tagja a Kamarának, és közvetve vagy közvetlenül a megyéhez kötődő kiemelkedően jelentős munkával, cselekedetével példaértékű eredményeket ért el a Veszprém megyében élő lakosok életminőségének javításában, és hozzájárult a megye gazdasági fejlődéséhez, hírnevének öregbítéséhez.

Adófórumok 2019. január közepén

2018. november 5.

Tájékoztatjuk, hogy a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által, a NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatósága közreműködésével tartandó adófórumok 2019. január közepén kerülnek megrendezésre Veszprémben, Ajkán, Pápán és Tapolcán, a vállalkozásokat érintő aktuális adójogszabály változások témájában.

A rendezvények pontos időpontjait várhatóan január elején a honlapunkon közzétesszük.

Az EU kereskedelmi megállapodást írt alá Szingapúrral

2018. október 29.

Az EU 2018. október 19-én kereskedelmi és beruházási megállapodást írt alá Szingapúrral. Ez az első olyan kétoldalú egyezmény, amely az EU és a Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetségének (ASEAN) egyik tagállama között jött létre, ezért példaértékű a jövőbeli kereskedelmi megállapodások tekintetében.

A NAV előzetes értesítést küld a köztartozásmentes adózói adatbázisban szereplő adózónak

2018. október 25.

Új szolgáltatásként – egyelőre teszt jelleggel – előzetes értesítést küld a NAV azon adózóknak, akik a köztartozásmentes adózói adatbázisba korábban felvételüket kérték, azonban október, november 25-én végzett előzetes vizsgálat szerint valamely mulasztás következményeként az adatbázisban történő szereplés feltételeinek már nem felelnek meg.

EuroSkills Budapest 2018 - Országos és Veszprém megyei sikerek

2018. október 2.

Idén Budapest volt a házigazdája a szakmák Európa Bajnokságának. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamra által szeptember 26-28. között rendezett versenyen 28 ország fiataljai vettek részt 37 szakmát képviselve. Összesen 525 versenyző és az őket segítő 500 szakértő jelentette az indulók listáját.

 

Pályázati felhívás - Európai Szolidaritási Testület

2018. szeptember 26.

Az Európai Szolidaritási Testület az Európai Unió új programja, amely szolidaritáshoz kapcsolódó projektek megvalósítását teszi lehetővé a fiatalok és szervezetek számára. A fiatalok így aktívan részt vehetnek a kihívást jelentő európai problémák megoldásában, miközben lehetőséget kapnak arra, hogy készségeiket fejlesszék és értékes tapasztalatokra tegyenek szert.

Román közbeszerzési összesítő és gazdasági hírek

2018. szeptember 18.

Gazdasági összefoglaló és közbeszerzési összesítő Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusának összeállításában. (2018.09.03.-2018.09.09.)

Elindult az „Az Év Honlapja” pályázat

2018. szeptember 7.

Már lehet jelentkezni Magyarország legismertebb online marketingkommunikációs pályázatára. A Magyar Marketing Szövetség és az Internet Marketing Tagozat idén 17. alkalommal hirdeti meg a digitális megmérettetést, amelyre a szakmai zsűri a legfrissebb webes megoldásokon kívül a legjobb influencer kampányokat is várja.