Üdvözöljük a

Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2018 Szeptember >>
KeSzeCsüSzoVa
     12
3456789
10111213141516
171819212223
24252627282930

Külgazdasági és kommunikációs tréning

2018. szeptember 4.

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kiemelt célja a vállalkozások exporttevékenységének fejlesztése, a beszállítóvá válás segítése, a legjobb gyakorlatok, tapasztalatok közvetítése, valamint a cégek közti hatékony együttműködés megteremtése.

Ennek érdekében a kamara egynapos, gyakorlati, alapszintű külgazdasági és kommunikációs tréninget szervez azon vállalkozások részére, amelyek piacképes termékkel, szolgáltatással rendelkeznek és külpiacra kívánnak lépni vagy exportpozíciójukat és külgazdasági ismereteiket fejleszteni szeretnék.

Modern Vállalkozások Programja - Vállalkozz digitálisan! - Információs Nap TAPOLCA

2018. szeptember 17.


 

 

Vegyen részt Ön is a "Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan!" projekt

INFORMATIKAI INFORMÁCIÓS NAPJÁN

TAPOLCÁN, 2018. szeptember 27-én!

Elindult az „Az Év Honlapja” pályázat

2018. szeptember 7.

Már lehet jelentkezni Magyarország legismertebb online marketingkommunikációs pályázatára. A Magyar Marketing Szövetség és az Internet Marketing Tagozat idén 17. alkalommal hirdeti meg a digitális megmérettetést, amelyre a szakmai zsűri a legfrissebb webes megoldásokon kívül a legjobb influencer kampányokat is várja. 

Öt éve működik a Teljesítésigazolási Szakértői Szerv

2018. szeptember 7.

Öt éve működik a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara mellett a Teljesítésigazolási Szakértői Szerv (TSZSZ), melynek létrehozását az építőiparban tapasztalható, egyes becslések szerint több százmilliárd forint nagyságrendű ki nem fizetett tartozás kezelése tette szükségessé.

Csalók küldenek értesítéseket a NAV nevében

2018. szeptember 7.

Csalók küldenek a NAV nevében hamis értesítéseket azért, hogy személyes ügyféladatokat szerezzenek meg. A NAV soha nem kér e-mailen bankszámlára, vagy bankkártyára vonatkozó bizalmas adatot, értesítési gyakorlata merőben eltér a csalók módszerétől! A hivatal ügyfélkapun keresztül, illetve postán, adószámla-kivonaton értesíti az adózókat, ha túlfizetésük van. Forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Átadták a kamarai védnöki táblákat

2018. szeptember 5.

A kamarai védnöki táblák átadására 2018. szeptember 4-én a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében Hajmáson, a Zselicvölgy Szabadidőközpontban került sor. Veszprém megyéből a Carpaccio Étterem (Alsóörs) és a Kakukk Vendéglő-Panzió (Bánd) érdemelte ki az elismerést.

 

Gábor Dénes Díj 2018

2018. augusztus 22.

A NOVOFER Alapítvány – szakmai-erkölcsi támogatói között tudva a szakminisztériumok, továbbá az MTA, az SzTNH, az MGyOSz, az MKIK, a VOSZ, a MISz, a MKK és a Magyar Mérnökakadémia vezetőit – immár 30. alkalommal hirdeti meg a Gábor Dénes Díj felterjesztési felhívását, mely az innovációs folyamatban alkotó módon résztvevő szakemberek fokozott erkölcsi elismerését célozza.

OTP Business – A vállalkozások bankja

2018. augusztus 10.

Olyan megoldásokat nyújtunk a vállalkozások számára, amelyek értéket teremtenek számukra, kényelmesek, modernek, valamint megfelelnek a digitális kor elvárásainak – erről is beszélt interjújában Csonka Tibor.
Az OTP Business ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy nem csupán banki termékeket, hanem szakértelmet is kínálnak a vállalkozásoknak.

OTP Tempó Vállalkozói Hitel

2018. augusztus 9.

Elérhető az Európai Beruházási Alap keretében indított szabad felhasználású OTP Tempó Vállalkozói Hitel gazdasági társaságok, egyéni vállalkozók, őstermelők részére.

Tájékoztató a kamarai gyakorlati oktatói képzésről és vizsgáról

2018. augusztus 7.

A kamarai gyakorlati oktatói képzés és vizsga azokat a gyakorlati oktatóként alkalmazott szakembereket, szakoktatókat érinti, akik iskolán kívüli (külső) gyakorlati képzőhelyen foglalkoznak tanulóval az iskolai rendszerű szakképzésben.

GREEN BRANDS - Egy fenntarthatóbb és élhetőbb Magyarországért

2018. július 11.

Ausztria és Németország után Magyarországon is megkezdi működését a GREEN BRANDS független nemzetközi minősítő szervezet. A GREEN BRANDS célja, hogy a valóban fenntarthatóan működő, a környezet és a természet védelmére nagy hangsúlyt helyező márkák és termékek kitüntetésével elismerje azok fenntarthatósági teljesítményét, és növelje ismertségüket és elismertségüket a fogyasztók és az üzleti partnerek körében.

Online Számla Rendszer - Tájékoztató fórumok előadásanyaga

2018. június 27.

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatósága közreműködésével tájékoztató fórumokat szervezett a július 1-én bevezetésre kerülő online számla rendszerrel kapcsolatban.

A rendezvényeken bemutatott előadásanyag honlapunkról letölthető.

Kamarai hírlevél feliratkozás

Kérjük, iratkozzon fel online hírlevelünkre, hogy folyamatosan értesülhessen a gazdaságot érintő változásokról, híreinkről, szakmai rendezvényeinkről és az aktuális finanszírozási lehetőségekről.

Román közbeszerzési összesítő és gazdasági hírek

2018. szeptember 18.

Gazdasági összefoglaló és közbeszerzési összesítő Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusának összeállításában. (2018.09.03.-2018.09.09.)

GINOP-8.3.5-18 - Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú Hitelprogram

2018. szeptember 10.

A hitelprogram célja a gazdaságilag potenciálisan életképes, azonban finanszírozási forrásokhoz nem, vagy nem megfelelő mértékben hozzájutó mikro-, kis-, és középvállalkozások  technológiai korszerűsítése.

Szeptemberben indul a Digitális Jólét Hitelprogram

2018. szeptember 7.

2018 szeptemberétől 0%-os, legfeljebb 200 millió forint összegű uniós forrású hitelt igényelhetnek digitális fejlesztéseikhez a hazai kis- és közepes, illetve startup vállalkozások. A hitelt a Magyar Fejlesztési Bank az MFB Pontok hálózatán keresztül közvetíti a vállalkozások számára.

A NAV levelet küld a tartozásról, túlfizetésről

2018. szeptember 7.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal az október végéig kiküldött kivonatokkal mintegy félmillió adózót értesít arról, hogy az elmúlt évről adó-, illetve vámtartozása vagy túlfizetése van. A kivonat elején mindenki megtalálja a számára legfontosabb információt: mennyit kell fizetni, illetve mennyit igényelhet vissza.

Bolgár üzleti ajánlatok

2018. szeptember 6.

Horvát tenderfigyelő

2018. szeptember 6.

Mellékelten találhatók a legfrissebb horvát tenderkiírások, amelyek Magyarország zágrábi nagykövetségétől érkeznek. További információkérés: Magyarország Nagykövetség, Zágráb, mission.zgb@mfa.gov.hu

Ingyenes Vezetői Készségfejlesztő Tréningnap a Pannon Egyetemen

2018. szeptember 3.

A résztvevőknek lehetőségük nyílik áttekinteni a hatékony menedzsmenthez szükséges kompetenciák körét, az Üzleti Tudásközpont erre épülő készségfejlesztő programját és megtanulni, illetve kipróbálni néhány fontos gyakorlati készséget egy-egy kiemelt területről.

MFB vállalkozói hitel a kamaránál

2018. augusztus 15.

Akár 100 millió Ft hitelösszegig igényelhető, kedvezményes beruházási és forgóeszköz hitelprogram indult kezdő és már működő kis- és középvállalkozások részére az MFB Pénzügyi Vállalkozás Refinanszírozási Konstrukció II. keretében.

Munkahelyi elsősegély tanfolyam

2018. augusztus 13.

Kedvezményes térítéses elsősegélynyújtó tanfolyam indul munkavállalók részére.

Széchenyi Beruházási Hitel - Újabb hitelintézet csatlakozott

2018. augusztus 9.

2018. június 18-tól az OTP Bank felé is továbbíthatók a Széchenyi Beruházási Hitel kérelmek. Ezzel a forgalmazó pénzintézetek száma nyolcra bővült.

MKIK EU hírlevele - 2018/11.

2018. augusztus 8.

Megjelent a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Brüsszeli Képviseletének legújabb hírlevele, a "Fókuszban az Unió" rovatban: Az osztrák EU soros elnökség prioritásai.

Vállalkozói számlacsomag

2018. augusztus 6.

Az OTP Bank kedvezményes számlanyitási lehetőséget és kapcsolódó kedvezményeket biztosít vállalati ügyfelei részére 2018. december 31-ig.

MKIK EU hírlevele - 2018/10.

2018. július 5.

Megjelent a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Brüsszeli Képviseletének legújabb hírlevele, a "Fókuszban az Unió" rovatban: Az EU kereskedelmi kapcsolatai Ausztráliával és Új-Zélanddal.

Az Év Felelős Foglalkoztatója 2018

2018. június 22.

Az OFA Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság (OFA Nonprofit Kft.) harmadik alkalommal hirdeti meg "Az Év Felelős Foglalkoztatója" elnevezésű pályázatát, idén a GINOP 5.3.6.-17-2017-00001 „Vállalati felelősségvállalás ösztönzése és állásfeltárás” kiemelt projekt keretében.