Üdvözöljük a

DiscoverEU: hamarosan 12 000 további ingyenes jegy a 18 éves fiatalok számára | Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

DiscoverEU: hamarosan 12 000 további ingyenes jegy a 18 éves fiatalok számára

2018. október 29.

A DiscoverEU első pályázati fordulójának sikerét követően az Európai Bizottság 2018. november 29-én meghirdeti az ingyenes jegyek második pályázati fordulóját. Az Unió 18 évesei 2018. december 11-ig pályázathatnak ingyenes jegyért, amellyel lehetőségük nyílik arra, hogy 2019. április 15-től október 31-ig beutazzák Európát.

A DiscoverEU első pályázati fordulójának köszönhetően több ezer fiatal építhetett valódi közösséget Európa-szerte. A közösségi média révén kapcsolatba kerülő résztvevők, akik korábban nem ismerték egymást, csoportosan utaztak városról városra vagy látták vendégül egymást.

 

 

Ki és hogyan pályázhat?

  • A jelentkezés előfeltétele, hogy a pályázó 2018. december 31-ig betöltse a 18. évet, és utazását 2019. április 15. és október 31. között legfeljebb 30 napos időszakra tervezze.

  • Az érdeklődő fiataloknak az Európai Ifjúsági Portálon kell jelentkezniük.

  • A pályázatok elbírálását és a kedvezményezettek kiválasztását egy értékelő bizottság fogja végezni.

  • A pályázókat 2019. január közepén értesítik az eredményről.

 

A sikeres pályázózók egyedül vagy öt fős csoportban utazhatnak. Alapesetben vasúton, de hogy minél több helyre eljuthassanak Európában, olyan alternatív közlekedési eszközöket is igénybe vehetnek, mint a busz vagy a komp, illetve kivételes esetekben a repülőgép. Így a távoli területeken vagy szigeteken élő fiatalok előtt is nyitva áll a lehetőség, hogy részt vegyenek a kezdeményezésben.

 

A teljes cikk ide kattintva olvasható.

 

Forrás: ec.europa.eu