Üdvözöljük a

Sikeres az uniós gyümölcs-, zöldség- és tejprogram az iskolákban | Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Sikeres az uniós gyümölcs-, zöldség- és tejprogram az iskolákban

2018. szeptember 14.

A tanév kezdetével folytatódik az uniós iskolagyümölcs-, iskolazöldség- és iskolatejprogram a részt vevő uniós országokban.Az egészséges táplálkozási szokások gyermekek körében való elterjesztését célzó uniós iskolai program keretében gyümölcs-, zöldség- és tejosztásra kerül sor, valamint olyan külön oktatási programokra, amelyek a helyes táplálkozás fontosságát hangsúlyozzák, és bemutatják a gyermekeknek az élelmiszertermelés folyamatát.

A részt vevő iskolák növekvő számának köszönhetően az egészséges táplálkozást népszerűsítő kezdeményezés a 2017–2018-as tanévben több mint 30 millió gyermekhez jutott el Unió-szerte.

 

A program keretében minden tanévben 150 millió euró áll rendelkezésre gyümölcsökre és zöldségekre, 100 millió euró pedig tejre és egyéb tejtermékekre. Bár a részvétel nem kötelező, az összes uniós tagállam úgy döntött, hogy részt vesz a program egészében, vagy legalább egy részében. A Bizottság 2018 márciusában jóváhagyta és elfogadta a 2018–2019-es tanévben részt vevő mind a 28 tagállam nemzeti előirányzatát. A tagállamoknak lehetőségük van arra is, hogy a program finanszírozása során az uniós támogatást nemzeti támogatással egészítsék ki.

 

A teljes cikk ide kattintva olvasható.

 

Forrás: ec.europa.eu