Üdvözöljük a

WiFi4EU: EU-s támogatás ingyenes wifi-hotspotokra – már regisztrálhatnak a települések | Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

WiFi4EU: EU-s támogatás ingyenes wifi-hotspotokra – már regisztrálhatnak a települések

2018. március 28.

Az európai települések egy portálon regisztrálhatják adataikat, ha uniós támogatással ingyenes wifi-hotspotokat (vezeték nélküli internet-hozzáférési pontokat) szeretnének létesíteni közterületeiken. A regisztrált települések a továbbiakban pályázati felhívások keretében ingyenes WiFi4EU-hotspotok kiépítésére fordítható uniós finanszírozást pályázhatnak meg. Az EU 2020-ig összesen 120 millió eurót nyújt mintegy 8000 településnek.

A regisztrált települések május közepén pályázhatnak az első ezer WiFi4EU-utalványra, amelyek értéke egyenként 15 ezer euró. Mindegyik részt vevő országban legalább 15 település kap majd utalványt. A kiválasztott önkormányzatok internetkapcsolatot tudnak kiépíteni a helyi közösségi élet színterein, pl. könyvtárakban vagy köztereken. Az utalvánnyal wifiberendezéseket vásárolhatnak, és wifihozzáférési pontokat hozhatnak létre az általuk választott közterületeken. A hálózat karbantartásának költségei az önkormányzatot terhelik. A WiFi4EU-hálózatok ingyenesek és reklámmentesek lesznek, és használatukhoz a felhasználóknak nem kell megadniuk a személyes adataikat.

 

A teljes sajtóközlemény itt olvasható.

 

Forrás: ec.europa.eu