Üdvözöljük a

30 milliárd € társadalmi kihívások kezelésére szolgáló innovatív megoldásokra | Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

30 milliárd € társadalmi kihívások kezelésére szolgáló innovatív megoldásokra

2017. november 17.
A „Horizont 2020” kutatási és innovációs keretprogram költségvetéséből 30 milliárd euró áll rendelkezésre a 2018–2020-as időszakban. Az EB bejeletésbe szerint 2,7 milliárd euró jut majd az Európai Innovációs Tanács működésének beindítására, így előmozdítva a magas kockázattal járó, azonban magas megtérülést ígérő innovációt.

A Horizont 2020 az EU legnagyobb szabású kutatási és innovációs keretprogramja, melynek hétéves (2014–2020) költségvetése 77 milliárd euró.

 

A program a kiváló európai tudományos tevékenységet hivatott elősegíteni, és már több nagyszabású tudományos áttöréshez, így pl. a naprendszerünkön kívüli bolygók és a gravitációs hullámok felfedezéséhez is hozzájárult.

 

A következő három évben a Bizottság arra törekszik, hogy az általa nyújtott kutatási támogatás erőteljesebb hatást fejtsen ki. Ennek érdekében kevesebb területre összpontosítja majd a finanszírozást, és a forrásokat arra fordítja, hogy kritikus fontosságú területeken érjen el előrelépést.

 

A teljes cikk ide kattintva olvasható.

 

Forrás: ec.europa.eu