Üdvözöljük a

EuroSkills Budapest 2018 - Országos és Veszprém megyei sikerek | Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2019 Február >>
KeSzeCsüSzoVa
    123
45678910
11121314151617
18
19
2021222324
25262728   

EuroSkills Budapest 2018 - Országos és Veszprém megyei sikerek

2018. október 2.

Idén Budapest volt a házigazdája a szakmák Európa Bajnokságának. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamra által szeptember 26-28. között rendezett versenyen 28 ország fiataljai vettek részt 37 szakmát képviselve. Összesen 525 versenyző és az őket segítő 500 szakértő jelentette az indulók listáját.

 

Kép: Simon Krisztián a dobogó legfelső fokán

 

A EuroSkills Budapest 2018-as verseny győzteseit egy ünnepélyes záróceremónia keretében hirdették ki a Papp László Budapest Sportarénában. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által megrendezett megmérettetésen a magyar csapat 27 szakmában indult, ebből 17 versenyszakmában értek el helyezést. A háromnapos eseményen 28 ország, közel 600 versenyzője 37 szakmában mutatta meg tudását, mintegy 100 ezer látogató előtt. A díjátadón beszédet mondott Áder János, Magyarország köztársasági elnöke, Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke és Dita Traidas, a WorldSkills Europe elnöke.


A magyar szakemberek ismét bizonyították, hogy tudásuk és szakértelmük kiemelkedő az európai mezőnyben is: 3 arany, 3 ezüst, 3 bronz és 8 kiválósági érmet nyertek, összesen 17 helyezést. A EuroSkills Budapest 2018 Nemzet Legjobbja kitüntetést Nagy Ádám János (épületasztalos szakma) kapta. A legtöbb medált Oroszország csapata nyerte, az éremtábla második helyezettje Ausztria, a harmadik Franciaország lett, a mieink a 4. helyen zártak.

 

Veszprém megyei versenyzőink eredményei:

  • Simon Krisztián, bútorasztalos: aranyérem
  • Balogh Ákos, webfejlesztő: ezüstérem
  • Papp Viktória Dóra, szépségápolás: kiválósági érem
  • Sándor István, bádogos: 7. helyezés
  • Piltman Gábor, ács (bemutató szakma): bronzérem

Gratulálunk valamennyi versenyzőnek!

 

Áder János köztársasági elnök a szakmák Európa-bajnokságának díjátadóján kiemelte: precíz, pontos, lelkiismeretes, eredményes munkára a világon mindenütt szükség van. A versenyzőkhöz szólva azt mondta: legyenek büszkék rá, hogy olyan tudás birtokában vannak, amely az egész világon mindenhol versenyképes. Az államfő hangsúlyozta, egy dologban minden, a szakmájában sikeres ember egyforma: abban, hogy mesterek akarnak lenni. A mesterek mindent tudni akarnak a szakmájukból, amit megtanulni csak lehetséges – tette hozzá.

 

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke az MTI-nek elmondta, hogy a kiváló magyar szereplés azt mutatja, hogy Magyarország megfelelő szakemberekkel rendelkezik a hagyományos, illetve a legmodernebb tudást igénylő, új szakmákban. Hozzátette: a magyar csapat teljesítménye a magyar iparfejlesztés szempontjából is jelentős, azt üzeni a befektetőknek, hogy érdemes Magyarországon invesztálni, mert a szaktudás megvan. A versenyzőkhöz szólva Parragh László hangsúlyozta, hogy legyenek büszkék eredményeikre. "Kívánom, hogy lelkesedéssel haladjatok a szakmai utatokon, mert ha szereted, amit csinálsz, akkor egy percet sem kell dolgoznod az életben" – emelte ki az MKIK elnöke. 

 

Dita Traidas, a WorldSkills Europe elnöke elismerően szólt arról, hogy Magyarország, a magyar intézmények, szervezetek és vállalatok együtt tették a EuroSkills Budapest 2018 eseményét Európa legjobb fiatal tehetségeinek nagyszerű és felejthetetlen élményévé. Magyarország kijelölte a EuroSkills következő évtizedének kezdőpontját azzal, hogy rendkívüli professzionalizmust tanúsított a rendezés során, és megemelte a mércét ennek az eseménynek mind a minőségét, mind pedig a méreteit illetően – mondta a WordlSkills Europe elnöke.

 

A EuroSkills Budapest zárórendezvényen átadták a következő rendező országnak, Ausztriának az EuroSkills zászlót.