Üdvözöljük a

Megjelent a 2018-as TOP 100+200 kiadvány | Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2019 Március >>
KeSzeCsüSzoVa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252728293031

Megjelent a 2018-as TOP 100+200 kiadvány

2018. november 7.

Idén 12. alkalommal jelent meg a NAV, a KSH, a Napló, valamint a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara együttműködésében készített Veszprém megyei TOP 100+200 kiadvány.

A bemutató rendezvényen átadták a Kutatás-Fejlesztési és Innovációs Díjat, az Év Vállalkozása Díjat kis- és nagyvállalati kategóriában, valamint elismerésben részesítették a EuroSkills Budapest 2018 versenyen kiemelkedő eredményt elért megyei versenyzőket.

  

Gazdasági tendenciák bemutatása

 

A rendezvényt dr. Somogyi Istvánné, a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára nyitotta meg. A Központi Statisztikai Hivatal részéről Grábics Ágnes, a Felhasználási Kapcsolatok Főosztálya, Komplex Szolgáltatások Osztályának vezetője az országos tendenciák átfogó bemutatása után kitért Veszprém megye főbb gazdasági folyamatainak bemutatására a GDP, a gazdálkodó szervezetek, az idegenforgalom és a foglalkoztatási adatok tükrében. 

 

Grábics Ágnes, KSH (forrás: vehir.hu)

 

Dégi Zoltán, a NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának igazgatója a kiadványban megjelent NAV elemzéseket és toplistát fejtette ki a nettó árbevételek és az adózás előtti eredmények alapján.

 

Dégi Zoltán, NAV (forrás: vehir.hu)

 

Ezt követően dr. Markovszky György, a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szólt Veszprém megye legnagyobb gazdálkodó szervezeteiről országos kitekintésben, valamint felvázolta a megyei gazdaság további fejlődési lehetőségeit.

 

Dr. Markovszky György, VKIK (forrás: vehir.hu)

 

 

Vállalati kisfilmek bemutatása

 

A szakmai előadásokat követően filmes cégbemutatkozásokra került sor, amelynek keretében a veszprémi PL Beauty Cosmetics Kft. és a balatonfüredi Bergmann Cukrászda kisfilmjeit tekinthették meg a jelenlévők. A filmeket a Regina Televízió készítette.

 

 

Elismerések átadása

 

A Pannon Egyetem és a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által alapított Kutatás-Fejlesztési és Innovációs Díjat magasszintű innovációs tevékenységei elismeréseként a veszprémi Controlsoft Automatika Szolgáltató Kft-nek adományozták. 

 

Dr. Berzsenyi Miklós és Szarvas Szilárd (Controlsoft Kft.),

Skobrák Tibor (Le Bélier Zrt.), ifj. Csuri Lajos és Csuri Lajos (Csavária Kft.)

(forrás: veol.hu)

 

A kamara és a Napló által alapított Az Év Vállalkozása Díjat nagyvállalati kategóriában az ajkai Le Bélier Formaöntöde Zrt-nek, kisvállalati kategóriában pedig a zalahalápi Csavária Fémtömegcikkgyártó Kft-nek ítélték oda.

 

 

A 2018. szeptember 26-28. között Budapesten megrendezett EuroSkills versenyen 28 ország, közel 600 versenyzője 37 szakmában mutatta meg tudását, mintegy 100 ezer látogató előtt. A magyar csapat 27 szakmában indult, ebből 17 versenyszakmában értek el helyezést. Kiváló szerepelésüket bizonyítja a megszerzett három aranyérem, három ezüstérem, három bronzérem és nyolc kiválósági érem.

 

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Elnökségének döntése alapján elismerésben részesítették a EuroSkills Budapest 2018 verseny Veszprém megyei helyezettjeit:

  • Simon Krisztián - bútorasztalos szakma - I. helyezés
  • Balogh Ákos - webfejlesztő szakma - II. helyezés
  • Piltman Gábor - ács bemutató szakma - III. helyezés
  • Papp Viktória Dóra - szépségápoló szakma - VI. helyezés
  • Sándor István - bádogos szakma - VII. helyezés

 

A 2018. évi TOP 100+200 kiadvány

a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál ingyenesen beszerezhető,

vagy digitális változatban lejjebb megtekinthető.