A Magyar Turisztikai Ügynökség javaslatának összeállításával a turizmusban érdekelt, jelentős vendégforgalmat bonyolító szálláshelyek és vendéglátóipari egységek munkáját kívánja segíteni az újranyitáshoz kapcsolódóan, alapul véve az üzemeltetés során fontosnak tartott szempontokat.
A turizmus fokozatos újraindításával a szálláshelyeken és a vendéglátóipari egységekben naponta ismét egyre nagyobb számú bel- és külföldi vendég fordul meg a világ minden részéről, akik igénybe veszik a kínált szolgáltatásokat, kapcsolatba kerülnek a kiszolgáló személyzettel, a többi vendéggel. Ezért mind a munkatársak, mind pedig a vendégek szempontjából összegyűjtöttötték azon szempontokat, melyek a legfontosabbak lehetnek, hogy a fertőzés tovább terjedését megakadályozva, mégis megfelelő színvonalú szolgáltatást tudjanak nyújtani, és a vendégélmény is, az adott körülmények között, a legteljesebb legyen.
COVID-19 kézikönyv szálláshelyek és vendéglátóipari egységek részére >>
Továbbá a NÉBIH oldalán elérhető kapcsolódó ismertetők:
Konyhai higiéniai és élelmiszerbiztonsági útmutató humán járványügyi veszélyhelyzet idején >>