Március 5-7. között rendezik meg a Hungexpón Kelet-Közép Európa legjelentősebb élelmiszeripari és HoReCa szakkiállítását, a SIRHA Budapest-et. 2024. március 5-én a VKIK busszal való látogatást szervezett az érdeklődő vármegyei vendéglátó vállalkozások számára.
A kamara által szervezett látogatáson a résztvevők számára a kamara finanszírozta az utazást és a belépőjegyeket. A résztvevők önállóan, a saját szakmai érdeklődésük szerint tudták látogatni a kiállítást és építeni üzleti kapcsolataikat.
A SIRHA Budapest Nemzetközi Szakkiállítás hét témát (a pékség és sütőipar, a cukrászat, az élelmiszeripar, a szállodaipar, az étterem és vendéglátás, a kávé és italok, valamint a csomagolástechnika és konyhatechnológia) ölel fel. A 30 ezer négyzetméternyi területen kb. 20 ezer szakmai látogató 16 ország több mint 300 kiállítójával találkozhat.
A SIRHA Budapest szakmai programjai között újdonságként rendezik meg a Gelato Festival World Masters – Hungary Challenge versenyt. A nyertes fagylaltmesterek tovább jutnak a Bolognában rendezendő döntőre, ahonnan ketten a világdöntőre is kijuthatnak.
A SIRHA Budapest új programjai közé tartozik a World Pizza Championship Selections – Hungary is, amelyen a pizzás szakma hazai és regionális versenyzői mérik össze tudásukat.
A Trade magazin a kiállításon mutatja be közel 800 m2-en a Future Store Innovations standját, a piac legújabb, bevezetés előtt álló termékfejlesztéseit, innovatív eszközmegoldásait, szolgáltatásait. A Trade magazin új programmal is készült a kiállításra szakmai partnereivel. A Future Store mellett egy START-UP ISLAND került kialakításra, ahol induló vállalkozások állítanak ki, amelyeket a jelentkezők közül szakmai zsűri választott ki, miszerint a legígéretesebb vállalkozásként kezdték meg pályafutásukat az FMCG piacon, vagy ahhoz kapcsolódóan az elmúlt 3 évben.
Idén is megrendezték a SIRHA Innovációs Versenyt, melyen a két kiállítás közötti időszakban piacra vezetett magyar és külföldi innovatív termékek, szolgáltatások versenyeznek. A díjakat az első napon adták át.
Ezúttal is kiemelt helyen szerepelnek a kiállításon a Magyar Pék Szövetség programjai. A húsvét ünnepéhez kapcsolódó finom pékáru Termékversenyen egy magyaroroszági régióra jellemző kalácstészta alapú péksüteménnyel és egy leveles tészta alapú péksüteménnyel indulnak a részvevők.
Idén is a SIRHA Budapesten zajlik a Magyarország Tortája verseny selejtezője.
A Magyar Cukrász Ipartestület ötödik alkalommal rendezte meg a Pataki János Emlékversenyt cukrász tanulók és már végzett cukrászok részére a kiállítás első napján.
A fenti programokon túl a SIRHA Budapest ezúttal is számos szakmai konferenciának, kerekasztalnak ad helyet, mint pl. a Pannon Gasztronómiai Akadémia (PGA) konferenciája (gasztronómiai trendek), a LANDRA AI kerekasztal - Mesterséges Intelligencia a vendéglátásban és az élelmiszeriparban címmel, a HoReCa Marketingkommunikációs workshop, a Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség (CSAOSZ) és az EUROFINS Food and Feed Testing Budapest, Gyula Laboratóriumok közös szakmai programja (beszélgetés a csomagolásokra vonatkozó új uniós élelmiszerbiztonsági és környezetvédelmi szabályozások változásairól stb).
A kiállítás hivatalos honlapja >>
A szakmai látogatás Magyarország Kormánya és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara "Szövetségben a Vállalkozókkal" című megállapodásához kapcsolódóan, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium támogatásával, a Veszprém Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara VF/44/5/2023_VKIK számú támogatási szerződése keretében valósult meg.