Cookie / Süti tájékoztató
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a veszpremikamara.hu honlap a felhasználói élmény fokozásának érdekében cookie-kat alkalmaz. A honlap használatával Ön a tájékoztatást tudomásul veszi.
bővebben
Elfogadom
AA

Minőség az Unilevernél

2020. január 31.

A kamara által működtetett Veszprém Megyei Minőség Klubot az Unilever Magyarország Kft. Algida Jégkrémgyára fogadta. A program keretében a klubtagok megismerkedtek az Unilever globális tevékenységeivel, a vállalat minőségpolitikájával és automatizált termelési rendszerével.

 

A Minőség Klub 2020. január 30-i ülését Blumenschein Mária klubelnök nyitotta meg, és bemutatta a klub általános és legfontosabb céljait: egymástól tanulás, legjobb gyakorlatok továbbadása, új minőségmenedzsment szemléletek.

Ezt követően Soós András gyárigazgató ismertette az Unilever vállalatcsoportot, azon belül is a Global Ice Network-öt, amelyben az 1992-től Unilever színekben működő veszprémi üzemegység az 5. helyet foglalja el kapacitását tekintetében. A veszprémi Algida Jégkrémgyárban átlagosan 500 fő dolgozik, és közel 300 féle termék készül.

 

 

Pekár Mihály minőségbiztosítási vezető bemutatta a gyár felülről építkező, költségcsökkentést minimalizáló, komplex WCM minőségirányítási rendszerét (World Class Manufacturing), majd a klubtagokkal közöesen kitért a minőségi munkaerő-utánptólás nehézségére és a hatékony betanítás módszereire.

A program második felében, az üzemlátogatás során, Kovács András vezetésével a résztvevők megtekinthették a szigorú minőségi és élelmiszerbiztonsági követelményeknek megfelelő, automatizált termelési, csomagolási és ellenőrzési folyamatokat.

 

Minőség Klub