Cookie / Süti tájékoztató
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a veszpremikamara.hu honlap a felhasználói élmény fokozásának érdekében cookie-kat alkalmaz. A honlap használatával Ön a tájékoztatást tudomásul veszi.
bővebben
Elfogadom
AA

Alapvető munkavédelmi tudnivalókról a HORECA-szektorban

2023. április 26.

Megjelent a Gazdaságfejlesztési Minisztérium Munkavédelmi Irányítási Főosztályának tájékoztatása az alapvető munkavédelmi tudnivalókról a HORECA-szektorban.

A szálloda- és vendéglátóiparban (pl. szállodák, éttermek, kávéházak, pubok) végzett munkák és az ezekből származó egészségi és biztonsági kockázatok sokrétűek.

Az ágazatra jellemző munkakörülmények, munkafolyamatok, változatos munkakörök, speciális munkaidő-beosztás, az időszakosan nagyobb munkaterhelés miatti igénybevétel miatt a munkavállalók számos munkahelyi veszélynek és kockázatnak (fizikai megterhelés, hideg vagy meleg munkakörnyezet, zaj, veszélyes anyagok,  pszichoszociális kockázatok, elcsúszás veszély, áramütés veszély stb.) lehetnek kitéve, amelyek megfelelő megelőző intézkedésekkel kiküszöbölhetők, vagy csökkenthetők.

Az útmutatóban a munkavégzésre vonatkozó általános követelmények mellett a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Biztonsági Szabályzatban és az ágazati rendeletekben foglalt legfontosabb munkavédelmi előírásokat ismertetik.

Részletek >>