A Veszprém Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara a KISOSZ Veszprém közreműködésével Turisztikai és vendéglátóipari workshopot rendezett a Club Tihany Resortban, amelyen a legaktuálisabb témákban kaptak tájékoztatást a vendéglátóipari és kiskereskedelmi vállalkozások az idegenforgalmi szezont érintően.
A résztvevőket dr. Somogyi Istvánné, a Veszprém Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára köszöntette. Dr. Markovszky György kamarai elnök köszöntőjében kitért a vállalkozások érintő kihívásokkal teli időszakra, valamint a jogszabályi környezet fontosságára. A vendéglátóipar kiemelten fontos és meghatározó ágazat a vármegyében, hiszen az ország legvonzóbb turisztikai desztinációját működteti, és a foglalkoztatásban is fontos szerepet töltenek be a turisztikai vállalkozások.
Dégi Zoltán, a NAV Veszprém Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának igazgatója a vendéglátás és kereskedelem területét érintő adóváltozásokat és ellenőrzési szempontokat mutatta be. Dr. Szabó József Andor főállatorvos, a Veszprém Vármegyei Kormányhivatal Tapolcai Járási Hivatal Élelmiszer-biztonsági és Állategészségügyi Osztályának vezetője előadásában az élelmiszer-higiénia és élelmiszer-biztonság aktualitásaira hívta fel a figyelmet. Troják László, foglalkoztatási, munkavédelmi főosztályvezető a munkavédelem és foglalkoztatás-felügyelet változásairól tartott átfogó előadást, majd Angyalosy Edina munkaerőpiaci osztályvezető röviden tájékoztatta a résztvevőket a foglalkoztatáshoz kapcsolódó támogatási lehetőségekről. A rendezvényt Vágó Péter KISOSZ-elnök zárta és eredményes szezont kívánt.
A fórumon bemutatott előadásanyagok az alábbi linkeken letölthetők:
A Turisztikai és vendéglátóipari workshop Magyarország Kormánya és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara "Szövetségben a Vállalkozókkal" című megállapodásához kapcsolódóan, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium támogatásával, a Veszprém Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara VF/44/5/2023_VKIK számú támogatási szerződése keretében valósult meg.
Galéria: