A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a KISOSZ Veszprém Megyei Képviselete nagy érdeklődés mellett rendezte meg a Club Tihanyban hagyományos szezonfelkészítő rendezvényét, amelynek célja, hogy a kereskedelmi és vendéglátóipari tevékenységet végző vállalkozások élelmiszer-biztonsági, fogyasztóvédelmi, adózási és foglalkoztatási témákban a szezon előtt aktuális tájékoztatást kapjanak.
Dr. Somogyi Istvánné, a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára köszöntőjét követően Dr. Lukácsné Dr. Németh Katalin, a Veszprém Megyei Kormányhivatal (VEMKH) Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztály vezetője, megyei főállatorvos számolt be az élelmiszer-biztonság területét érintő aktualitásokról, ellenőrzési tapasztalatokról.
Troják László, a VEMKH Veszprémi Járási Hivatal Műszaki, Engedélyezési, Fogyasztóvédelmi és Foglalkoztatási Főosztály vezetője tartott előadást a munkavédelmi és fogyasztóvédelmi ellenőrzésekről, általános kereskedelmi feltételekről.
A rendezvény második felében Dégi Zoltán, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának igazgatója a vendéglátás, kereskedelem területét érintő adóváltozásokról, ellenőrzési szempontokról tájékoztatta a résztvevőket, majd Angyalosy Edina, a VEMKH Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztály, Munkaerőpiaci és Alapkezelő Osztály vezetője a megye munkaerőpiaci helyzetéről, a foglalkoztatók részére elérhető támogatási lehetőségekről beszélt.
A rendezvényt Vágó Péter, a KISOSZ Veszprém Megyei Képviseletének elnöke zárta sikeres szezont kívánva a résztvevőknek.
A fórumon elhangzott előadások anyagai az alábbi hivatkozásokról letölthetők: