Két év után újra személyes jelenléttel került megrendezésre Balatonfüreden a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a KISOSZ Veszprém megyei szervezetének közös szezonfelkészítő fóruma.
A hagyományosnak számító rendezvény 2020-ban a járványügyi helyzet miatt elmaradt, 2021-ben pedig online tájékoztatót szervezett a kamara.
A szezonfelkészítő rendezvény célja a turisztikai, vendéglátóipari és kiskereskedelmi szektorban működő vállalkozások tájékoztatása az aktuális adózási, munkaügyi és élelmiszerhigiéniai szabályozásokról, továbbá az elérhető foglalkoztatást támogató finanszírozási lehetőségekről.
Dr. Markovszky György, a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke köszöntőjében kifejtette, hogy a vendéglátóipari kiemelten fontos és meghatározó ágazat a megyében, hiszen az ország legvonzóbb turisztikai desztinációját működteti, és megyei foglalkoztatásban is fontos szerepet töltenek be a turisztikai vállalkozások.
Dr. Szabó József Andor főállatorvos az élelmiszer-biztonság területét érintő aktualitásokról és az ellenőrzési tapasztalatokról beszélt. Troják László a Veszprém Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztály vezetője az újranyitás tükrében ismertette a munkaügyi, munkavédelmi szabályozásokat és az ellenőrzésekkel kapcsolatos változásokat. Dégi Zoltán, a NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának igazgatója az aktuális adózási kérdésekről és a várható ellenőrzési tevékenységről tartott részletes tájékoztatót. Angyalosy Edina, a Kormányhivatal Munkaerőpiaci és Alapkezelő Osztályának vezetője az elérhető munkaerőpiaci pályázati támogatásokat mutatta be.
Vágó Péter, a KISOSZ Veszprém megyei szervezetének elnöke eredményes szezont kívánt a résztvevőknek.
A rendezvényen bemutatott előadásanyagok az alábbi linkekről letölthetők:
Galéria: